Zeleno Srce Kuca Za Vas

Zeleno srce kuce za nas

Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode u RH i Europskog dana parkova, Osnovna škola Starigrad u suradnji s Javnom ustanovom Nacionalni park Paklenica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, organizirala je natječaj za likovne i literarne radove na temu “Zeleno srce kuce za nas”. Cilj ovoga natječaja usmjeren je na prirodu, njezinu važnost u životu ljudi, a ujedno i na raznolikost biljnog i životinjskog svijeta u zaštićenim područjima prirode (nacionalnim parkovima).

Među pohvaljenim učenicima bili su i učenici 4.d razreda Josip Cinotti i Kristina Bašić, mentorice Ivane Lukas Bartulović.

Pohvaljena je Josipova pjesma Zeleno srce kuca za nas kao i Kristinin likovni rad na istu temu.

Svečani program

Pohvaljeni su učenici sa svojom mentoricom pozvani na svečani prigodni program 1. lipnja 2015. u NP Paklenica. Osim sudjelovanja na izložbi i proglašenju nagrađenih i pohvaljenih radova, vozili su se u podmornici, iskušali se u penjanju i uživali u natjecateljskim igrama u prirodi.

Naši učenici su osvojili i  2. mjesto u poligonu s prirodnim preprekama. Uz dobru zabavu, druženje i ljepotu Nacionalnog parka Paklenica puno su toga vidjeli i naučili.

Andrea Brković, 8.b
Srce1 Srce2

Možda Vas još zanima