Prva godina geološke zbirke

U prvih godinu dana ostvareno je mnogo u pogledu materijalnog obogaćivanja naše geološke zbirke. Na unutarnjem zidu učionice geografije, zahvaljujući školskom domaru Anti Bogiću, postavljena je i uokvirena Geološka karta Republike Hrvatske u mjerilu 1 : 300 000. Također je skicirana i izrađena vitrina u koju će se postaviti geološka zbirka…

Ona će svoje danje svjetlo ugledati također u učionici geografije. Učitelj voditelj geološke zbirke Petar Perić je uspio nabaviti još različitih vrsta stijena i to sa otoka Sardinije i Elbe (Italija), Santorinija (Grčka), Lanzarote (Kanarski otoci – Španjolska) i  Andamanskog otočja (Indija). Tako sada uz domaće uzorke imamo i one iz nešto šireg „dvorišta“. Također, od ove nastavne godine pokrenuta je i provodi se izvannastavna aktivnost simboličnog naziva „Nebo i Zemlja“ unutar koje se učenici upoznaju s osnovama geologije i astronomije.

Kako je stvaranje i oplemenjivanje geološke zbirke dugotrajan proces, molim učenike, roditelje i prijatelje da doprinesu zbirci novih primjercima. Bilo bi poželjno da budući izlošci imaju i svoj pisani trag poput mjesta odakle dolaze i o kojoj se vrsti stijene radi. Materijale možete dostaviti voditelju zbirke, svojim učiteljicama geografije ili svojim razrednim učiteljicama i učiteljima. Zahvaljujem svima na suradnji.

 

Autor : Petar Perić

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Možda Vas još zanima