Obojimo Svijet

Obojimo svijet….

Udruga Forum za slobodu odgoja već nekoliko godina organizira natječaj u svrhu promoviranja tolerancije, nenasilja, mirnog rješavanja sukoba uz poticanje kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske…

Na Natječaj su se mogli prijaviti radovi u kategoriji fotografije, stripa, plakata, priče, pjesme, video uratka te ostalih načina kreativnog izražavanja uzimajući u obzir sljedeće kriterije: promicanje tolerancije i dijaloga, inovativnost, kreativnost, razrađenost ideje i sveukupnu kvalitetu.

Mali i veliki zajedno

Učenici 3.b razreda osmislili su čak dva plakata, ali se nisu mogli odlučiti koji im je bolji i uspješniji. No,  isto se dogodilo i ocjenjivačkoj komisiji sastavljenoj od odgojno-obrazovnih stručnjaka i volontera Foruma za slobodu odgoja. Ni komisija se nije mogla odlučiti za jedan od ta dva plakata pa je nagradila oba. U osmišljavanje i izradu plakata OBOJI SVIJET sudjelovali su svi učenici 3.b razreda. Drugi strip, PET ŠKOLA, nacrtale su i napisale Marija Radić i Magdalena Lovrić.

I učenice 8.b razreda, Anđela Milić Bučević i Antonia Dujmov, su dale svoj doprinos promicanju tolerancije izradivši strip inspiriran aktualnom situacijom imigranta u Europi.

 

Anđela Milić Bučević, 8.b

Svijet1Svijet2

Možda Vas još zanima