II. natječaj ČA u versin, riči i pinelu

ČAkavski kruzi se šire…

Potaknuti pozitivnim dojmovima koji su popratili I. natječaj ČA u versin, riči i pinelu, organiziran u povodu jubilarne 25. ČAkavske večeri OŠ Bijaći, u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i OŠ Bijaći, organiziran je prošle godine u povodu održavanja 26. ČAkavske večeri II. literarni, likovni i recitatorski natječaj na koji su se ponovno odazvali dječji vrtići te osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske.

Nakon što su prosudbena povjerenstva odabrala najbolje u svim trima kategorijama, održana je 12. travnja 2017. završna svečanost u OŠ Bijaći. Ravnateljica Jadranka Šošić i predstavnik grada Kaštela Mate Barun čestitali su svim sudionicima te uručili nagrađenim predškolcima, učenicima i mentorima zahvalnice i prigodne poklone. Tijekom svečanosti nagrađeni su recitatori i glumci okupljenima pokazali svoje umijeće koje je prepoznalo stručno povjerenstvo, a u muzejskom prostoru škole, gdje je priređena dodjela priznanja, postavljena je bila izložba nagrađenih likovnih i literarnih radova koja je izazvala zanimanje svih sudionika.

Stručna povjerenstva

U kategoriji literarnog izričaja stručno povjerenstvo činili su dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za hrvatski jezik te profesorice hrvatskoga jezika Klara Mitar i Marina Čapalija.

Likovni izričaj procjenjivali su likovni pedagog Josip Pejša te profesori likovne kulture Zoran Perdić Lukačević i Maja Bušić.

Recitatorski izričaj prosuđivalo je povjerenstvo u sastavu: pjesnici Dunja Kalilić, Zvjezdana Čagalj i Tomislav Najev te profesorica hrvatskoga jezika Klara Mitar.

Gabriela Maria Bojčić, 7.b

Čuvari baštine iz OŠ Mertojak
Naše predstavnice iz 3.d
Nastup vrtićkih predstavnika
Predškolsci listaju Kapljice
Stručno povjerenstvo za likovne radove

Možda Vas još zanima