Doživljaj za pamćenje – Gunsi u Hannoveru

Godine 2016.  objavljena je vijest da Guns N’ Roses kreću na europsku turneju koja je započela u Dublinu. Znajući da je to jedinstvena prilika da doživim koncert tako velikog rock sastava, nabavio sam karte za koncert u njemačkom Hannoveru.

 

Glazbu slušam otkad znam za sebe. Prva pjesma koje se sjećam je Snow, grupe Red Hot Chilli Peppers s albuma Stadium Arcadium. Odrastajući sam shvatio koju vrstu glazbe volim i koliko mi ona znači. Na prvom su mjestu moje osobne top ljestvice AC/DC.

Godine 2016. objavljena je vijest da Guns N’ Roses kreću na europsku turneju koja je započela u Dublinu. Znajući da je to jedinstvena prilika da doživim koncert tako velikog rock sastava, nabavio sam karte za koncert u njemačkom Hannoveru. Koncert je održan 22. lipnja na stadionu Messe. Bio sam dio publike od 80 000 ljudi koji su došli vidjeti velikane rock glazbe. Sam koncert započeo je dvjema starim pjesmama nakon čega je uslijedila kiša koja ga je prekinula na sat i pol. Nitko se nije nadao da će se koncert nastaviti toga dana, ali ipak jest i to pjesmom Welcome to the Jungle. Bilo je nezaboravno!

Koncert Gunsa nije bio prvi koncert u mom životu. Godinu ranije slušao sam (i gledao) na splitskom Poljudu Iron Maiden, jedan od mojih omiljenih sastava. Odličan koncert! Ali ipak neusporediv s doživljajem iz Hannovera.

Nadam se da ću i ubuduće imati priliku prisustvovati rock koncertima sastava koji me zanimaju. Važno mi je, kao i svakom obožavatelju dobre glazbe, osjetiti energiju koju ona može pokrenuti jer je to ono što čini razliku između komercijalne, nekvalitetne i istinski doživljene, kvalitetne glazbe.

 

O bendu

Guns n’ Roses je hard rock sastav; u širem smislu njihova je glazba kombinacija rock bluesa, glam rocka i heavy metala.

Planetarnu popularnost postižu 80-ih godina (sastav je osnovan 1985. u Los Angelesu). Bend je mijenjao postave, no nezaobilazni su pjevač William Axel Rose i Slash (pravim imenom Saul Hudson), jedan od najboljih gitarista svih vremena. Godine 1987. izdaju album Appetite for Destruction. Pjesma Sweet Child O’ Mine postaje broj 1 na američkim top ljestvicama. Postaju jedini bend koji je istovremeno s dva albuma uvršten u svjetski top 5. Slijede svjetske turneje te albumi Use Your Illusion 1 i 2. Pjesme Don’t Cry, November Rain i Estranged smatraju se najuspješnijim rock baladama. Ostalo je povijest.

Možda Vas još zanima