Od Kapljica do Slapa

Prvi broj našeg lista izašao je u svibnju 1984. pod uredničkom palicom knjižničarke Marije Bradarić, učiteljice hrvatskoga jezika i Katje Car, učiteljice razredne nastave koja je i predložila ime Kapljice po Cesarićevom Slapu. Od tada do danas list je prošao dug i zanimljiv put mijenjajući urednike, izgled i koncepciju, ali ostajući uvijek prepoznatljiv i rado čitan. Kapljice su danas jedan od najdugovječnijih školskih listova u našoj Županiji, a otprije nekoliko godina imaju i svoje digitalno izdanje.

 

Prvi su brojevi bili više zbornici učeničkih literarnih radova uz ponešto vijesti iz života Škole ili ponekim intervjuom.

Od školske godine 1991./1992. tiskanje lista sa šapirografa (stroja za ručno umnožavanje tekstova i crteža) ‘seli’ se sljedećih nekoliko godina u tiskaru tadašnjeg DES – a što znatno doprinosi tehničkoj kvaliteti lista, a od 1996./1997. školske godine Kapljice postaju moderan školski list i već taj prvi, koncepcijski izmijenjeni broj biva predložen za državne susrete LiDraNo 1997.

Od 2008. godine Kapljice su skoro svake godine predstavljale našu školu na državnim susretima LiDraNo.

 

Iz godine u godinu list se razvijao i poboljšavao pa tako danas, osim ogledala života i rada Škole, donosi zanimljive članke i komentare naših učenika i učitelja o svemu što nas okružuje nastojeći biti aktualan i svjež. Dok pripremamo ovaj 35. broj prisjećamo se svih onih koji su svojim malim kapima doprinijeli njegovom razvoju i pomogli da od Kapljica nastane Slap

Zorana Duplančić, učiteljica

Možda Vas još zanima