Stipino uspješno proljeće

Stipe Bartulović, učenik 3.b razreda, rado sudjeluje u školskim izvannastavnim aktivnostima, pod vodstvom svoje mentorice Katarine Radman. Naročito voli pisati pjesme i scenski se izražavati. Jednako je uspješan u pisanom i scenskom izrazu, a uspješno se izražava kako na književnom jeziku tako i na čakavskom narječju.

Rezultat toga su brojne nagrade koje je osvojio za svoje literarne radove, ali i recitacije, većinom stvarajući kroz proljeće 2021. godine.

  • Sa svojim literarnim radom – pjesmom Ča oćete? i scenskim izrazom pjesme Zvonimira Baloga Jednom nisam znao račune prošao je školsku i gradsku razinu LiDraNa, te je sudjelovao na županijskoj razini.
  • Na IX. likovno – literarno – novinarskom međunarodnom natječaju Bogatstvo različitosti (Osnovna škola Matija Gubec iz Tavankuta – Vojvodina, Srbija) pohvaljena mu je pjesma Jabuka.
  • Na likovno – literarnom natječaju Josip Pupačić i ja (Osnovna škola Josip Pupačić, Omiš) nagrađen je već drugu godinu zaredom. Stipe je za pjesmu Nezaboravosvojio 3. nagradu.
  • Prvu nagradu osvojio je na literarnom natječaju Kanižajada-limačijada (Hrvatska druga školska knjižnica) za pjesmu Ča oćete?.
  • Na 3. Balogijadi(Osnovna škola Grigor Vitez,Sveti Ivan Žabno) već drugu godinu je prvonagrađen za  krasnoslovno – scenski izražaj, ovaj put za govorenje monologa Zvonimira Baloga Kako je slon postao miš.
  • Posebno se ponosi što je u kategoriji literarni izričaj – razredna nastava na 6. natječaju  

           ČA u versin, riči i pinelu naše škole (OŠ Bijaći, Kaštel Novi) osvojio 1. mjesto s pjesmom

           Ča oćete?. Povjerenstvo mu je pohvalilo i pjesmu Čuvar moji snovi. Za istu pjesmu, ali u

            kategoriji recitatorski izričaj, također je pohvaljen.

  • Dobio je i priznanje od ravnateljice naše škole prof. Jadranke Šošić za uspješno sudjelovanje na brojnim natječajima i smotrama.

Čestitamo Stipi i mentorici! Želimo im puno uspjeha i u 4. razredu.

Možda Vas još zanima