Završetak projekta Održivi razvoj

To be continued…

Erasmus+ projekt European Schools for Sustainable Development završio je 31. kolovoza 2023., deset mjeseci kasnije od predviđenog zbog pandemije COVID-a 19. Završna mobilnost namijenjena učiteljima održana je od 6. do 9. srpnja u Makóu, Mađarska. Trebala je to biti uvodna mobilnost, ali je spletom okolnosti postala završna.

Na završnoj mobilnosti našu školu predstavljali su ravnateljica Jadranka Šošić, učiteljica Sanja Mikelić i učitelj koordinator Petar Perić. Bio je to svojevrsni tečaj-seminar-edukacija za učitelje te prilika za razmjenu iskustava i evaluaciju projektnih aktivnosti.

Prvi dan održana su predavanja o aktivnostima unutar projekta. Naš koordinator putem prezentacije Croatia – our ESSD project – importants and results predstavio je iskustva naše škole naglasivši tekovine projekta trajnim vrijednostima: sudjelovanje u Eko parlamentu te povezanost učenika i prirode kroz očuvanje i vrednovanje prirodne baštine (poučna staza od Sv. Marte do Sv. Nofra). Ravnateljica je uručila prigodne poklone koordinatoru i školi domaćinu te ostalim sudionicima. Našla se tu i slavljenička torta zbog uspješno odrađenih projektnih aktivnosti. Ostatak mobilnosti proveli smo u posjetu Segedinu i Budimpešti.

Ipak, najveća trajna vrijednost je uspostava prijateljstva i dobrih odnosa sa školama partnerima, ravnateljima, koordinatorima i drugim učiteljima, sudionicima projekta. Nadamo se ostvarivanju daljnje suradnje u različitim projektima, poput našeg natječaja ČA  u versin, riči i pinelu,  ili u nekom budućem Erasmus+ projektu.

                                                                     Petar Perić, koordinator projekta

Možda Vas još zanima