KAP PO KAP, I OPET SMO TU!!!

Državna smotra LiDraNo 2017. 

Ovogodišnja državna smotra LiDraNo 2017. za učenike osnovnih škola održala se u Primoštenu od 20.do 22. ožujka. Našu školu tradicionalno je predstavljao tiskani list Kapljice koji su predstavile urednica Gloria Topić, učenica 8.a razreda te voditeljica Ivanica Debak, učiteljica hrvatskog jezika. Domaćin smotre i ove godine bila je OŠ Brodarica na čelu s ravnateljem Emilom Božikovim…

Službeni početak programa

Svečano otvaranje smotre obilježili su prigodni govori domaćina te predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje na čelu s ravnateljicom Jadrankom Žarković-Pečenković. Potom su uslijedili scenski nastupi koji uvijek iznova oduševe zainteresiranu publiku. Okrugli stolovi literarnih, samostalnih novinarskih radova te školskih listova održali su se u utorak.

Okrugli stol školskih listova

Na smotru je Državno povjerenstvo u sastavu: Anita Šojat, učiteljica – članica središnjeg odbora, dr.sc. Srećko Listeš, predstavnik AZOO i Marko Baus, dizajner, pozvalo najboljih 11 tiskanih i 4 digitalna školska lista. Posebno nas raduje činjenica da nam se u predstavljanju naše županije ove godine pridružio i Brđanko, list OŠ Brda. Trideset četvrti broj Kapljica zadovoljio je tražene kriterije i dobio brojne pohvale, posebice za uloženi trud u njegovanju kulturne baštine i lokalnog idioma. Naravno, dobili smo i pokoju smjernicu za nastavak budućeg rada kako bismo i dogodine konkurirali sve većem broju školskih listova.

Draga nam poznanica

I ove godine Sandra Maričić, novinarka Hrvatskog radija, intervjuirala je našu urednicu za emisiju Stigla je pošta. Riječ je o emisiji koju uz novinare Hrvatskoga radija stvaraju i mali novinari – učenici osnovnih i srednjih škola koji se javljaju u emisiju vijestima i prilozima iz svojih škola.

Naljepši dio LiDraNa

Na svečanom zatvaranju uživali smo u ponajboljim radovima svih kategorija. Rastanak nam je svima teško pao. Ono što nam uvijek ostane u posebnom sjećanju su nova poznanstva i prijateljstva koja se rode na ovakvim susretima i zbog čega s nestrpljenjem iščekujemo LiDraNo 2018. kad se nadamo ponovno vidjeti neka draga lica.

 

Gloria Topić, 8.a

Izloženi školski listovi
Gloria i učiteljica Ivanica

Možda Vas još zanima