Vrijednost iznad svih drugih vrijednosti – TRIDESET GODINA PRIJATELJSTVA KAŠTELA I LINDLARA

Grad Kaštela ima 8 gradova prijatelja s kojima već godinama njeguje dobre odnose.

Među njima je i Grad Lindlar koji se nalazi u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna – Vestfalija.

Vjerni prijatelji

Povodom 30. godišnjice prijateljstva, u Lindlaru je organizana prigodna svečanost kojoj su nazočili predstavnici kulturnog i društvenog života Lindlara, predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, mješovita klapa Sedam Kaštela, predstavnici Turističke zajednice Kaštela, Muzeja grada Kaštela, članovi Odbora za međugradsku suradnju i ravnateljica OŠ Bijaći Jadranka Šošić kao predstavnica škola koje su sudjelovale u razmjeni učenika.

Njemački Kaštelanin

Gradonačelnik Denis Ivanović na svečanosti je poručio kako je teško nabrojati sve ostvarene projekte, no ističe kako je jedan svakako perjanica, a to je školska suradnja između naših škola. Upravo je ta suradnja zbližila mnoge naše obitelji. Puno je onih koji su dali veliki dio sebe da ova suradnja potraje, onih koji su je poticali i kad bi posustala. Posebne zahvale gradonačelnik je uputio gospodinu Robertu Wagneru, za koga kako kaže više nismo sigurni  je li on iz Kaštela ili iz Lindlara. Gradonačelnik je naglasio da je odgajan  u duhu prijateljstva s Lindlarom, a svjedok je njihove nesebične pomoći u ratno doba i u doba pristupanja u EU i u brojnim humanitarnim akcijama. U ime Grada Kaštela gradonačelnik je dao obećanje  kako će ovo prijateljstvo, ne samo potrajati, nego i rasti.

Trajna povezanost

Povodom 30 godina prijateljstva između Kaštela i Lindlara na svečanom kulturno – umjetničkom programu, otvorena je izložba koja prikazuje najznačajnije projekte koji su u Kaštelima i Lindlaru realizirani za vrijeme trajanja prijateljstva između ovih gradova.

Predstavnicima Lindlara na poklon je uručen mramorni sat od bračkog kamena na kojima prišu sati od početka prijateljstva, a predstavnici Kaštela dobili su monografiju sa svim fotografijama od početka prijateljstva.

 

Mia i Ela Alerić  8. b

Kaštelanski-gradonačelnik-u-društvu-kolege-iz-Lindlara
Rasplesane-domaćice
Ravnateljica u društvu s Herbertom Reulom, ministrom unutarnjih poslova pokrajine Nordrhein-Westfalen

Možda Vas još zanima