MJESEC HRVATSKE KNJIGE I DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

Natjecanje u čitanju naglas

 

U našoj školskoj knjižnici 23. listopada 2017. održano je natjecanje u čitanju naglas za naše učenike, a u sklopu 5. nacionalnog natjecanja u čitanju naglas.

Županijska razina natjecanja održana je 6. studenog 2017. u Muzejskom prostoru Podvorje, u Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu…

U kategoriji od 3. do 5. razreda našu školu je predstavljala Ana Milan, učenica 3.d razreda, a u kategoriji od 6. do 8. razreda Kristina Ćuk, učenica 8.a razreda.

Pobjednici natjecanja su Lovre Andrić, učenik 4. razreda i Lucija Zekić, učenica 6. razreda OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog. Ana Milan osvojila je drugo mjesto.

 

Ana Milan, 3.d

Posjet Gradskoj knjižnici Kaštela

 

Učenici 8. b razreda zajedno su s razrednicom M. Carev i knjižničarkom M. Kelavom obilježili Mjesec hrvatske knjige i Dan hrvatskih knjižnica (11.11.2017.) odlaskom u Gradsku knjižnicu Kaštela u Kaštel Sućurcu.

Ove godine Mjesec hrvatske knjige posvećen je enciklopedistici. Kroz ovu manifestaciju promiče se knjiga i čitanje kao društvena vrijednost. U Gradskoj knjižnici ljubazno nas je dočekala knjižničarka Jasminka Borzić. Upoznala nas je s knjižničnom građom i održala zanimljivo predavanje. Nakon knjižnice posjetili smo muzej Podvorje gdje nam je viša kustosica Ivanka Kamenjarin održala zanimljivo predavanje o arheološkim iskopinama u Kaštelima.

 

Livia Mornar i Marta Vuina 8. b

Možda Vas još zanima