Iskustvo za pamćenje

Državna razina smotre LiDraNo 2018. za učenike osnovnih škola održana je u Primoštenu od 19. do 21. ožujka. Još jednom je domaćin bila OŠ Brodarica na čelu s ravnateljem Emilom Božikovim. Do najviše razine ove smotre dogurao je naš tiskani školski list Kapljice, a predstavile su ga urednica Tia Grgin, učenica 8. a razreda, i voditeljica Ivanica Debak Banović, profesorica hrvatskoga i talijanskoga jezika.

Rad i užitak

Prvoga dana priređeno je svečano otvaranje na kojem je održan kratki govor o osnovama LiDraNa i iskazan ponos prema svim prisutnim sudionicima. Zatim su brojni i raznoliki scenski nastupi preuzeli svjetla pozornice i zainteresirane gledatelje ostavili u ugodnom raspoloženju. Sljedećeg su dana zasjedali okrugli stolovi koji su se osvrnuli na literarne i samostalne novinarske radove te školske listove podarivši velik broj komentara i savjeta. Ostatak dana bio je ispunjen mnogim scenskim nastupima. Prije odlaska održano je svečano zatvaranje na kojem su predstavljeni ponajbolji radovi u svim kategorijama. Službeno smo napustili LiDraNo uz kvalitetnu glumu, dobro napisane priče i šaljive putopise. Stvarala su se poznanstva, širili vidici pa je, sve u svemu, rastanak izazvao stanje žalosti.

Dobar osjećaj

LiDraNo je bio ispunjen dobrom atmosferom koja je bila savršena kombinacija ležerne opuštenosti s trunkom ozbiljnosti u vrijeme davanja savjeta. Iskreno se nadam da će naš školski list i dogodine sudjelovati na ovoj razini smotre jer je ovo svakako iskustvo za pamćenje.

Tia Grgin, 8.a (2017./2018.)

Povjerenstvo na Lidranu
Naša Tia u dobrom društvu
Naša Tia u dobrom društvu
Primanje nagrade
Mentorice i njihovi ponosi

Možda Vas još zanima