Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš!

Sudjelovati na državnoj razini nekog natjecanja san je svakog učenika. Učenica prošlogodišnjeg 8.a razreda Nikolina Benutić, u pratnji mentorice Ivanice Debak Banović, svoj je san ostvarila sudjelujući na Državnom natjecanju u znanju francuskoga, španjolskoga i talijanskoga jezika koje se održalo od 19. do 21. travnja 2018. u Daruvaru.

Koncept natjecanja

Nimalo lagano natjecanje sadržavalo je provjeru znanja talijanskog jezika u pisanoj (slušni dio, pisanje zadaćnice, poznavanje gramatičkih sadržaja) i usmenoj formi (prezentacija i usmeno provjeravanje znanja jezika u komunikaciji s izvornim govornikom), a organizirane su i radionice za mentore i nastavnike. Nikolina je zauzela sedmo mjesto osvojivši ukupno 84 boda.

Uvijek drago lice

Nikolina i njena mentorica susrele su tamo i neka poznata lica. Katarina Barić, učenica V. gimnazije Vladimir Nazor iz Splita, koja je 2015. bila državna prvakinja iz talijanskog jezika predstavljajući našu školu s mentoricom Dijanom Šunjergom, svoju je kvalitetu potvrdila i 2018. godine zauzevši odlično 2. mjesto. Važno je spomenuti kako je upravo naša županija imala najveći broj predstavnika u svim kategorijama natjecanja što je dodatna potvrda kvalitetnog podučavanja i učeničkog interesa za tim, kako ga mnogi nazivaju, melodioznim jezikom.

Kristina Ćuk, 8.a (2017./2018.)

Snage splitsko-dalmatinske županije
Nema treme, nema treme…
Nikolina Benutić s mentoricom

Možda Vas još zanima