Ravnateljica nagradila učenike i mentore

Ravnateljica naše škole već tradicionalno nagrađuje učenike i mentore koji su u protekloj nastavnoj godini ostvarili zapažene rezultate. Ovogodišnji prijem održao se u petak 29. lipnja 2018. kojem su, osim nagrađenih, nazočili i predstavnici škole te don Dario Ćorić, župnik Župe Sv. Petra ap. iz Kaštel Novog. Posebno nas je razveselio i dolazak supružnika Gerda i Gaby Werner, predstavnika pobratimskog grada Lindlara koji su u listopadu prošle godine ugostili našu ravnateljicu povodom proslave 30 godina prijateljstva Kaštela i Lindlara…

Emotivan je bio rastanak s našim osmašima koji su svoje osnovnoškolsko obrazovanje završili odličnim uspjehom iz svih nastavnih predmeta, a to su Luka Vukelić iz 8.a razreda te Mia Alerić, Ela Alerić i Ante Ivančić iz 8.b razreda. Osim njih nagrađeni su i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim ili su sudjelovali na državnim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Budući da je čakavica brend škole, posebnu zahvalu dobili su i učenici osmih razreda koji su više godina sudjelovali u realizaciji školskog projekta ČAkavska večer.

Povodom 100. godišnjice rođenja Novljanina biskupa Pavla Žanića u organizaciji Župe Sv. Petra ap. i Osnovne škole Bijaći organizirano je kviz-natjecanje o životu i djelu biskupa te su svoju nagradu učenice 8.c razreda simbolično primile upravo na blagdan Svetog Petra, zaštitnika Župe.

Za nagrađene i goste prigodan program priredili su Bijaćki slavuji, školski zbor pod vodstvom maestra Ivana Cinottija. Ivan Lukas Rušnov iz 5.c razreda pročitao je svoj nagrađeni rad na čakavici, a učenice 7.d razreda Nina Sučić i Lolita Lana Ivaković recitirale su čakavske pjesme s 3. literarnog, recitatorskog i likovnog natječaja ČA u versin, riči i pinelu.

Ravnateljica OŠ Bijaći Jadranka Šošić čestitala je svim nagrađenima poželjevši im dobre rezultate i u novoj školskoj godini, a osmašima puno sreće i uspjeha u nastavku njihovog školovanja. Nakon dodjele nagrada i priznanja upriličeno je prigodno druženje.

Ivana Pavlinović, 8.a

Možda Vas još zanima