Književni susret s Majom Brajko-Livaković

U našoj školskoj knjižnici 8. studenoga 2018. održan je književni susret s književnicom Majom Brajko-Livaković. Maja Brajko-Livaković djetinjstvo je provela u Bolu na Braču, živi u Zagrebu i radi u Knjižnicama grada Zagreba.

U svojim romanima i pripovijetkama piše o svijetu prirode, problemima odrastanja mladeži. Djela „Finka Fi“ i „Kad pobijedi ljubav“ uvrštena su u popis lektirnih naslova. Poznata su joj djela „Tvoj je red“, „Nemoj reći nikome“, „Nije fer“, „Milijunaši“, „Stakleni dvorac“ koja mladi rado čitaju. Književnica je predstavila učenicima svoje knjige i razgovarala što joj je inspiracija za pisanje.

 „Finka Fi“ je metaforična priča o životu jedne morske školjke. „Kad pobijedi ljubav“ je roman  koji govori o problemu ovisnosti. Književnica je kroz svoja djela razgovarala o problemima s kojima se susreću mladi, kao što su ovisnosti, virtualni svijet.

Jedan školski sat je malo vremena za predstavit knjige i odgovorit na pitanja koja su učenici postavljali. Na kraju književnog susreta Marita Dadić, učenica 8.c razreda napravila je kratak intervju s književnicom za školski list „Kapljice“.

Anamarija Budiša 8.a

Možda Vas još zanima