PROMOCIJA KULTURNOGA NASLIJEĐA

Naša škola je sudionik međunarodnog projekta Zajedničko nasljeđe – od tradicije do budućnosti. Cilj je ove aktivnosti promovirati kulturno nasljeđe kroz niz aktivnosti zajedno s partnerima iz Bugarske, Grčke, Rumunjske i Turske.

Kroz redefiniranje kulture i kulturnog nasljeđa te interkulturni dijalog učenici naše škole na čelu s Ksenijom Žarković, učiteljicom Engleskog jezika, vršnjacima iz partnerskih zemalja otkrivaju nove dimenzije kulture i kulturnog nasljeđa i spoznaju raznolikosti naših kultura. Na taj način učenici razvijaju socijalne vještine i suradničke odnose i vježbaju engleski jezik u stvarnom komunikacijskom kontekstu. Učenici također razvijaju IT vještine. Namjera je ove aktivnosti podizanje svijesti o važnosti kulturnog nasljeđa, ali i dodatna motivacija za učenje engleskog jezika i razvijanje samopouzdanja i kreativnosti.

Gotovo sve aktivnosti ovog projekta su se prošle godine  prenijele u virtualni prostor zbog  pandemije COVIDA-19. Tako su se naši učenici susreli s vršnjacima iz Bugarske i Grčke putem online veze. Tom prilikom su predstavili našu zemlju, grad i kulturno nasljeđe našeg kraja. Također su izradili niz materijala koji govore o kulturnom nasljeđu naše zemlje i objavili ih na eTwinningu i razgledali materijale o kulturnom nasljeđu zemalja partnera dostupne na TwinSpaceu.

Nadamo se da će nam ove  godine biti omogućeno i fizičko sudjelovanje u projektu. Naša škola će tako biti domaćin zemljama partnerima u mjesecu svibnju. Tom prilikom će naši partneri dobiti bolji uvid u ljepote i bogatstvo našeg kulturnog nasljeđa.

Možda Vas još zanima