Državno prvenstvo u judu

Državo prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u judu 2021. godine održano je u Vinkovcima 10. i 11. prosinca u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.  

Dječaci i djevojčice iz klupskog i školskog sporta odmjerili su snage u nekoliko kategorija te dali sve od sebe za svoje timove, trenere, ali i klubove i vjerne pratitelje hrvatskog juda.

U ženskom judo natjecanju sudjelovale su učenice iz devet osnovnih škola s područja Republike Hrvatske. Učenice koje su predstavljale OŠ Bijaći završile su na šestom mjestu pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Ane Deković. Natjecateljice naše škole bile su: Marta Sunara, 1.a, Meri Čupić, 1.b, Anamarija Tuçaj, 1.c, Rita Grgin, 1.c, Eva Zelić, 4.d, Marija Buličić, 5.a, Lucija Bokavšek, 5.b, Katja Zelić, 5.b, Martina Tuçaj, 8.c i Gabriela Biluš – Gagić, 8.c.

U pojedinačnoj judo borbi na prvom mjestu završile su učenice Martina Tuçaj i Anamarija Tuçaj. Na drugom mjestu bila je učenica Gabriela Biluš – Gagić, a treće mjesto osvojila je učenica Eva Zelić. Dobar dojam ostavile su i ostale naše učenice te se nadamo da će biti još prilika za ponovno dokazivanje i osvajanje medalja.

Možda Vas još zanima