Mobilnost u Hrvatskoj

                                                                Živuća baština

Naša škola je u tjednu od 28. ožujka do 1. travnja 2022. bila domaćin Erasmus+ projekta Europske škole za održivi razvoj (European Schools for Sustainable Development) u kojemu osim Hrvatske sudjeluju partnerske škole iz Litve, Turske, Rumunjske, Italije i Mađarske koja je koordinator projekta. Na svečanosti otvaranja projekta dobrodošlicu su osim ravnateljice prof. Jadranke Šošić i koordinatora Petra Perića, gostima zaželjeli i Antonia Kljaić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Kaštela i Petar Škovrlj, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije. Nazočila je i Nada Maršić, direktorica TZ Kaštela koja je sudionicima projekta darovala promidžbene materijale o Kaštelima, kao i članovi Školskog odbora i Vijeća roditelja OŠ Bijaći.

U gostima bilo je 10 učitelja i 21 učenik iz partnerskih zemalja. Učenici su bili smješteni  u obiteljima učenika OŠ Bijaći.

Središnja tema ove projektne mobilnosti u Kaštelima je Živuća baština (Living Heritage).

Sudionici projekta su kroz raznovrsni program posjetili Split, Trogir, Šibenik, Sokolarski centar u Dubravi, vjetropark Danilo, Klis, Etno Agro park Stella Croatica, Muzej grada Kaštela i povijesni lokalitet Bijaći, a sudjelovali su i na radionicama u školi i u Muzeju grada.

                                                                                            Ivona Kelava, 8.c

Možda Vas još zanima