7. natječaj ČA u versin, riči i pinelu

Ko je reka da se ne more?!

Da mogu sve kad hoće, pokazala su djeca svojim kreativnim rješenjima u skladu s krovnom temom 7. literarnog, recitatorskog i likovnog natječaja koji je uspješno realiziran u organizaciji OŠ Bijaći i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Premda se još nismo bili vratili na „staro normalno“, i prošle je školske godine, preprekama usprkos, proveden natječaj ČA u versin, riči i pinelu. Članovi prosudbenih povjerenstava imali su pune ruke posla. Za razliku od godine ranije kada su dijelom vijećali na daljinu, ovog su se puta svi uživo sastali u prostorijama OŠ Bijaći gdje ih je ugostila ravnateljica Jadranka Šošić i donijeli odluke o najboljima.

U kategoriji literarnog izraza pristigla su ukupno 93 rada. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik za hrvatski jezik, Jadranka Buvinić, viša savjetnica za razrednu nastavu, Mirela Majstrović, viša savjetnica za razrednu nastavu, Klara Mitar, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i Tomislav Najev, pjesnik, odabralo je najbolje radove u kategoriji razredne i predmetne nastave za osnovne škole i u kategoriji srednje škole.

Prosudbeno povjerenstvo za recitatorski izričaj imalo je sličan sastav kao i povjerenstvo za literarni izraz; tek se Silvana Stanić, glumica i dramska pedagoginja, pridružila umjesto višeg savjetnika Srećka Listeša. Sudjelovao je impresivan broj djece, što u pojedinačnom, što u skupnom nastupu – čak njih 82 predstavilo se audio-vizualnim putem.

Povjerenstvo za likovni izraz činili su: Blaga Petreski, prof., viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost, Jadranka Buvinić i Mirela Majstrović, više savjetnice za razrednu nastavu, Andrea Civadelić, mag. educ. likovne kulture i likovne umjetnosti, te Zoran Perdić Lukačević, prof. likovne kulture. Vrednovali su likovne radove pristigle iz svih dijelova Lijepe Naše te inozemstva izabravši pritom najbolje. Impresivan broj likovnih radova poslali su mentori iz 25 odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj te 19 odgojno-obrazovnih ustanova u inozemstvu.

Iako uvjeti nisu dopuštali dodjelu nagrada uživo, svi su sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje u natječaju, a oni nagrađeni i pohvaljeni svoja priznanja i nagrade koje je izradio provjereni tim: učiteljice likovne kulture Negdi Fiamengo i Bruna Carev te učiteljice razredne nastave Mirjana Dražin, Marina Grgin, Ana Sučić i Anamarija Bašić.

U nastavku pogledajte najbolje literarne i likovne radove prema mišljenju prosudbenih povjerenstava!

Mihaela Biluš Gagić, 5. b

Možda Vas još zanima