Mobilnost u Hrvatskoj

                                       Završetak projekta Komunikacija

  Sudionici Erasmus+ projekta Komunikacija (Kommunikation) bili su naši gosti od 5. do 10 lipnja 2022. U projektu sudjeluju partnerske škole iz Portugala, Poljske, Bugarske, Španjolske i Njemačke, koja je koordinator projekta. Ovo je bila završna, šesta mobilnost u ovome projektu, a uključeni su bili 10 učitelja i 20 učenika gostujućih škola. Domaćini učenicima bili su naši osmaši: Branimir Barać, Tonči Jukić, Marin Primorac, Mila Škopljanac, Mia Botić, Ema Petra Jurić, Lucija Lovrić i Marta Crnković sa svojim obiteljima.

         Projektne aktivnosti  započele su u ponedjeljak 5. lipnja  na svečanosti otvaranja gdje je ravnateljica prof. Jadranka Šošić istakla da smo tijekom tri godine druženja doživjeli mnogo lijepih trenutaka.  Goste su pozdravili i koordinatorica prof. Sanja Mikelić, kao i g. Ante Radovčić, savjetnik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije. U ime grada srdačnu dobrodošlicu partnerima zaželjela je Antonija Crnjak. Svečano otvaranje su uveličale Kaštelanske mažoretkinje, kao i  članice Bijaćkih meštrovica Mirjana Dražin, Marina Grgin i Natalia Burazin te prof. glazbene kulture Ivan Cinotti koji je izveo pjesmu Srdela blues. Aktivnosti su nastavljene prezentacijama o državama, tradicionalnim nošnjama i izložbom Mladi i odjeća. Isti dan učiteljica Mirjana Dražin i prof. Diana Šunjerga održale su radionicu Mornar (izrada suvenira) i radionicu Odjeća (ne) čini čovjeka.

Tijekom petodnevnog boravka naši gosti su posjetili Split, Trogir, Šibenik i Nacionalni park Krka, a posebno ih se dojmio Muzej alke u Sinju.

                                                                                             Antea Kojundžić, 7.c

Možda Vas još zanima