Velika količina kiše umalo uništila najveću školu u županiji

Prvi nastavni dan drugog polugodišta za učenike i djelatnike naše škole bio je u najmanju ruku stresan. Nešto iza 16 sati,  uslijed obilnih kiša, poplavio je dio škole i školske dvorane. Razlog tome je neriješeno pitanje bujice i sjeverozapadnog potoka. Voda je prodrla u učionice u prizemlju, dvoranu, hodnike… Sreća je u nesreći da se nemili događaj odvio za vrijeme nastave pa su u pomoć pritekli zatečeni učenici, djelatnici i roditelji. Zajedničkim snagama i domišljatošću spriječili su još veću katastrofu. Posebna pohvala ide 7.c, 8.c i 8.d razredu koji su pomagali sićevima izbaciti vodu. Na poziv ravnateljice vrlo brzo su stigli i vatrogasci koji su ispred ispumpavali vodu kako bi se što manja količina slila u školu.

Plan sanacije

Već sutradan školu je obišao županijski pročelnik za školstvo Tomislav Đonlić koji je najavio sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda kao prvi korak u rješavanju navedenog problema. U srijedu školu su posjetili županijski pročelnik sa suradnikom Zdravkom Lučićem te u ime Grada Ivan Čagalj iz Vlastitog pogona. Sagledavalo se trenutačno stanje škole, tražilo najbolje rješenje za sanaciju unutarnjih prostorija, okoliša, a iznad svega za uklanjanje uzroka poplave. Ono u čemu su svi složni je da se ovakva katastrofa ne smije ponoviti.

Iako dvije učionice nižih razreda s produženim boravkom nisu u funkciji, razredi su izmješteni te su svi sati nastave odrađeni bez zaostataka.

Nadamo se  da sljedeću veliku kišu nećemo čekati sa strepnjom i zebnjom…

Ante Čagalj, 7.d

Možda Vas još zanima