Provedene humanitarne akcije

2021./2022.

U ožujku pomažemo…

Tijekom ožujka održana je akcija prikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za potrebe 300 obitelji slabijeg imovinskog statusa u organizaciji Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Kaštela provedena je  akcija prikupljanja materijalne pomoći, prehrambenih i higijenskih proizvoda za izbjeglice iz ukrajinskih područja pogođenih ratom.

I njima je Uskrs!

Udruga sv. Jeronim u suradnji s gradom i odgojno-obrazovnim ustanovama još je jednom provela tradicionalnu akciju I njima je Uskrs. Cilj ove humanitarne akcije prikupljanje je higijenskih i prehrambenih proizvoda za osobe u Prihvatilištu u Kaštel Gomilici te za socijalno ugrožene obitelji s područja grada Kaštela.

Marijini obroci

I ove godine podržali smo međunarodni projekt Marijini obroci koji pomaže najsiromašnijim zemljama svijeta osiguravajući djeci svakodnevni topli obrok. Prikupljeno je 2.752,00 kn.

2022./2023.

Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan slijepih i Dan bijelog štapa obilježava se s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i obavezama zajednice prema njima. Tim povodom naši su učenici prikupili 3.024,00 kn koje su donirane Županijskoj udruzi slijepih Split u svrhu nabavke tiflopomagala i knjiga na Brailleovome pismu .

Djeca Kaštela za djecu Kistanja i djecu Kaštela čije su obitelji u socijalnoj potrebi

Naši učenici još su jednom pokazali veliko srce te prikupili brojne potrepštine za najugroženije obitelji u sklopu tradicionalne akciju Djeca Kaštela za djecu Kistanja i Kaštela čije su obitelji u socijalnoj potrebi.

Za 1000 radosti Hrvatskog Caritasa

Hrvatski Caritas je i ove godine proveo humanitarnu akciju za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj – Za 1000 radosti. Učenici su se rado pridružili ovoj akciji te su kupnjom jedne ili više DOBRe-kartICE, odnosno dobrice, u vrijednosti od 5 kuna pomogli najpotrebitijim obiteljima. 

Ivana Čajo, 7.a

Možda Vas još zanima