Osvajači državnih medalja u veslanju

Hrvatsko veslačko Prvenstvo za kadete i juniore održalo se u Zagrebu od 30. lipnja do 2. srpnja 2023. Od četvero veslača Veslačkog kluba Marina Kaštela koji su osvojili medalje na prvenstvu, čak troje je iz naše škole.  Josip Sunko iz 6. b razreda je sa svojim klupskim kolegom Krstom Bobanom osvojio brončanu medalju. Luka Čaljkušić iz 8. a razreda cijelu je godinu bio nedodirljiv za konkurenciju. Na svim natjecanjima je bio uvjerljivo prvi, a to je ponovio i na državnom prvenstvu kroz tri utrke. Tko će biti prvi nije bilo upitno ni u jednom trenutku. Pitanje je samo bilo koliko će ostali natjecatelji zaostati.

I za kraj, kao šlag na torti, spomenimo učenicu 6. a razreda Mariju Antoniu Marin, državnu prvakinju u konkurenciji kadetkinja B koja je u kratkom vremenu došla do velikog uspjeha i rezultata.

Osvajači medalja nisu samo izvrsni sportaši, već dobri i odgovorni učenici. Pored njihove upornosti i kvalitetnih trenera leži li i u tome tajna njihovog uspjeha? To nikad nećemo saznati, ali vjerujemo da će još veći broj učenika Bijaća veslati njihovim stopama.

Ivana Čajo, 8. a

Možda Vas još zanima