PODRŠKA DAROVITOSTI – Prva Davidova izložba

David Bartol Bartulović pohađa 5. b razred, a prošle je godine prigodom obilježavanja Dana darovitosti njegova učiteljica Terezija Zokić u predvorju škole postavila prvu Davidovu izložbu.

Portret malog likovnjaka

Davidovi su roditelji vrlo rano zapazili njegov interes za likovnim izražavanjem, izrazito naprednim u odnosu na djecu njegove dobi. U razdoblju prije polaska u školu uživa u podršci roditelja, njihovu poticaju te stvaralačkom radu i izražavanju.

Polaskom u školu Davidova učiteljica je zatečena njegovim prvim crtežom. Jedan sat tjedno nastave likovne kulture i jedan sat izvannastavnih aktivnosti rada u sklopu Likovne grupe učiteljica smatra nedostatnim za razvoj Davidova potencijala te, u dogovoru s njim i pristankom  njegovih roditelja, radi s učenikom i u slobodno vrijeme.

David s lakoćom vlada crtaćom tehnikom koju najčešće i najradije koristi u svom radu. Motive uglavnom crpi iz područja znanstvene fantastike. Mašta, kreativnost, originalnost su odlike njegovih uradaka i u ostalim područjima likovnog izražavanja.

Učiteljica prati i šalje uratke na likovne natječaje županijske, državne i međunarodne razine.

David i njegovi radovi

Uspjesi, nagrade, priznanja

  • Likovno-literarni natječaj Moja prva knjiga 2015., slikovnica DAVID MERKUR, autor teksta i ilustracija – 2. nagrada (državna razina)
  • International Art Contest SAVE THE FROGS!, 2015. – Honorary Mentions
  • Likovni natječaj Sferica 2015., ZEMLJA ČUDESA – 1. nagrada (državna razina)
  • International Pisasso Art Contest 2015., BROD NA DNU MORA – ART-WORKS of STAR ARTISTS
  • Likovni natječaj OBOJI SVIJET 2015., grupni rad – 1. nagrada (državna razina)
  • Literarno-likovno-filmski natječaj GKK Kaštelanske štorije 2017., KAŠTEL NOVI –
  1. nagrada (državna razina)
  • Likovno-literarni natječaj Moja prva knjiga 2017., slikovnica DAVIDOVA GITARA, autor teksta i ilustracije, poticajna nagrada

 

  • U veljači 2017. g. u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstavljena je slikovnica ŽIVOTNA ŠKOLA koju je napisala Davidova mama, a koju je David ilustrirao.

 

  • Tekst slikovnice DAVID MERKUR završava znakovitom rečenicom:

Priča o Davidu još nije gotova. Nastavit će se. Ima još puno toga što će se Davidu dogoditi… 

 

Annabell Plazonić, 7.b

Davidova prva izložba

Možda Vas još zanima