Dugogodišnji trud napokon se isplatio!

Veliki uspjeh stolnotenisačica

Razvojem stolnoteniskog kluba, na turnirskim sistemima, naše učenice počele su osvajati trofeje. 2018. godine na državnom prvenstvu skupili smo jake snage. Predvodnica i kapetanica naše ekipe Tia Grgin iz 8.a razreda bila je „prvi reket“ naše ekipe. Drugu poziciju zauzela je Rafaela Jezidžić iz 8.d razreda, a treća igračica bila je Katarina Čagalj iz 7.c razreda. Kako ekipu čine četiri igrača, rezerve na toj poziciji bile su Ema Aranza i Sara Šimig, obje učenice 7.c razreda, koje smo, ovisno o prigodama povremeno koristili.

Turnir smo započeli školskim natjecanjem kojem je naša škola bila domaćin. Na toj smo razini osvojili prvo mjesto pobjedivši Osnovnu školu Ostrog iz Kaštel Lukšića rezultatom 2:0. Tim smo se rezultatom plasirali na zonsko prvenstvo koje je održano u Sinju. U Sinju smo pobijedili Osnovnu školu Kamešnica iz Otoka pored Sinja, Osnovnu školu Majstora Radovana iz Trogira te Osnovnu školu Petra Kružića iz Klisa. Nakon toga odlazimo na županijsko natjecanje koje je organizirano u prostorima Stolnoteniskog kluba Split. Tamo smo odigrali odličan meč protiv naših vječnih rivala iz Baške Vode rezultatom 3:2, pobijedili Osnovnu školu Split 3 rezultatom 3:0 te Osnovnu školu Pojišan rezultatom 3:2. Nizom takvih sjajnih rezultata plasirali smo se na regionalno natjecanje u Dubrovniku na koje odlazimo u najjačem sastavu. Tamo smo pobijedili Osnovnu školu iz Vele Luke rezultatom 3:2, Osnovnu školu Meterize iz Šibenika 3:1 i Osnovnu školu iz Zadra 3:0. Nakon toga, kao pobjednici regije, stigli smo do državnog prvenstva koje se održalo u Poreču. Na tom prvenstvu bili smo u grupi s Osnovnom školom iz Zagreba koju pobjeđujemo rezultatom 3:2. Nakon toga pobijedili smo Osnovnu školu iz Vrsara rezultatom 3:2. Tim prvim mjestom u grupi stekli smo pravo nastupa u polufinalu. U polufinalu smo, nažalost, izgubili od Osnovne škole iz Bjelovara 3:1 te za treće mjesto gubimo od Osnovne škole iz Vrsara 2:3. Naposlijetku, osvajamo četvrto mjesto, koje je za nas veliki uspjeh.

Razvoj stolnog tenisa u OŠ Bijaći

Sjajan uspjeh naše ekipe dokaz je kako nikada ne treba odustati od snova. Naime, stolnoteniska tradicija nije oduvijek postojala u našoj školi. Zbog materijalnih uvjeta rada u bivšoj školskoj zgradi, morali smo se okrenuti nekim novim sportovima kojima smo mogli zainteresirati veći broj djece. Prvotna ideja je bila da se razviju neki sportovi koji do tada nisu bili aktualni. Tako smo došli na ideju stolnog tenisa. Najveći problem su bili upravo materijalni uvjeti rada jer smo imali jako malu dvoranu i nismo imali stolove na kojima bismo mogli trenirati. Prvo rješenje pronašli smo odmah iduće godine, 2006., kad smo s don Lukom Vucom, koji je vodio Katolički dom u Kaštel Novome, dogovorili suradnju jer je tamo postojao jedan stari stol i tu smo prve učenice i učenike dovodili na treninge. Svaku godinu smo pokušavali dovoditi veći broj djece pa je iz godine u godinu ta priča sa stolnim tenisom sve više rasla.

dr.sc. Ante Burger, učitelj TZK-a

Učenice OŠ Bijaće na državnom prvenstvu
Brojni trofeji potvrđuju naš uspjeh

Možda Vas još zanima